2016-10-20 14:49:51• hírek • Kocsis Zoltán

Félmillióból épül az új kultúrotthon Meggyesgombáson

A következő év során adják majd át Meggyesgombás új kultúrotthonát, amelyre a sárközújlaki önkormányzat - több éves lebontásban - fél millió lejnél is nagyobb összeget fordított, árulta el Piricsi Artúr polgármester.

Az 1100 lélekszámú település új kultúrotthona teljesen új építésű épület. A belső pucolása lassan elkészül, az áram már be van vezetve,  ezt követik majd a külső munkálatok. A létesítmény felszerelése, a finomsimítások után pedig jövőre már a meggyesgombásiak rendelkezésére állhat az új kultúrotthon. Amelynek megvalósítása mintegy 550.000 lejbe került, amit az önkormányzat saját forrásaiból fedezett, mondta Piricsi.

Nem ez az első olyan infrastrukturális beruházás, amely a helyi kulturális életet hivatott támogatni a kisvárosban illetve a hozzá csatolt településeken az elmúlt öt évben - azaz amióta Piricsi Artúr tölti be a polgármesteri tisztséget. Másfél éve, 2015 márciusában adták át Adorjánban a kultúrházat, majd valamivel később Kissárközön is. Utóbbi kerítése a napokban készült el és hamarosan a kapu is felkerül rá. Sárközújlakon pedig újjászületett a lakodalmas ház, sok-sok mennyegző és remek hangulatú bál helyszíne.

Ezzel azonban korántsem fogyott ki a tervekből Piricsi Artúr. „Remélem, kormánytámogatással hamarosan városhoz méltó kulturális központja lesz Sárközújlaknak", fogalmazott sokat sejtetően a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: